0

Kolač medenjak

Kolač medenjak

Pčelica kuharica ovih je blagdana pripremila kolač za prste polizati. Uz šalicu toplog mlijeka, kave, čaja i Kolač medenjak jutra, pauza na poslu ili pak vikend druženje je slađe.

Kolač medenjak

Ingredients

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 150 g maslaca
  • 200 g
  • 100 g brašna
  • 50 g gustina
  • 50 g mljevenog keksa
  • 180 g jogurta
  • 2 žlice kakaa
  • 1 žlice cimeta
  • 1 žlice klinčića
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica ruma
  • 4 žlice marmelade

Instructions

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.
Žumanjke, vanilin šećer i mekani maslac izmiješati do pjenaste smjese.
Dodati med i dalje miješati do glatke smjese.
Umiješati otopljenu čokoladu.
U zasebnoj posudi izmiješati brašnaste sastojke: brašno, gustin, kakao, cimet i usitnjene klinčiće.
Brašnaste sastojke, kekse i rum dodati prethodnoj smjesi.
Sve dobro izmiješati.
Snijeg od bjelanjaka dodati smjesi polako ga umješavajući. Tijesto uliti u pleh za pečenje (20x30).
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC otprilike 15 minuta.
Kad je pečeno, tijesto potpuno ohladiti (ostaviti u plehu da se ohladi).
Zatim tijesto prerezati na pola i premazati marmeladom (po želji), preklopiti drugom korom i ostaviti na hladnom. Ukrasiti štaubom ili glazurom od čokolade.
http://medo-flor.hr/med/kolac-medenjak-2/