Slatka puretina u woku

lip 21, 2015 | Recepti, Ručak i večera

Jedan pravi kineski recept na “Medo-flor” način!

Serving Size
za 3 osobe

Notes

Posluživanje:
Ovako pripremljenu puretinu preporučamo poslužiti uz rižu.
Prijedlog:
Izbor povrća ne mora nužno biti kako je navedeno u receptu. Umjesto brokule možete odabrati cvjetaču. Ono na što je dobro obratiti pažnju je da se povrće u voku pirja redoslijedom od najtvrđeg ka’ najmekanijem te da ga nije dobro previše pirjati jer će jako omekšati.

Ingredients

  • 500 g puretine (preporučamo prsa no može i zabatak)
  • 1 zelena paprika
  • 3 žlice soja sosa
  • 1 veći luk
  • sok 1 – 1/2 naranče (prema ukusu)
  • 4 mrkve
  • 2 žlice octa
  • 100 g brokule
  • 1 žlica Med Medo-flor cvjetni
  • 100 g mladog zelja
  • 2 žlićice gustina
  • kikiriki (prema ukusu)
  • mljeveni papar, sol
  • ulje

Instructions

  • Narežite meso i povrće (osim brokule) na rezance. Posolite meso i pomiješajte sa žlicom soja sosa te ostavite da malo odstoji. Za to vrijeme pomiješajte ostatak soja sosa, sok od naranče, med, ocat i gustin. Zatim dobro zagrijte vok ili posudu s debelim dnom i u nju ulijte ulje. Kad se zagrije dodajte meso s 2/3 umakom i pržite uz stalno miješanje dok meso ne dobije smeđu boju. Izvadite meso iz voka te stavite redom luk, mrkvu, brokulu, zelje i papriku. Svako povrće pirjajte i miješajte oko minutu prije nego što dodate iduće, a zelje i papriku dodajte na samom kraju i još pirjajte vrlo malo, da se previše ne omeksa. Povrće ne smije omekšati jer tada još neće pustiti svoj sok u potpunosti i jelo će biti puno ukusnije. Zatim u wok vratite meso, kikiriki i ulijte ostatak umaka. Kad zavrije, miješajte još par minuta, tek toliko da umak ispari, popaprite i maknite s vatre.

Možda vam se još svidi…

0
    0
    Vaša kartica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu