Med medljikovac (šuma)

Kratki opis:

Med dobiven iz medne rose i “sokova” drveća bjelogorične šume. Izrazito tamne boje, bogat  željezom i mineralima.


U web shopu je dostupno pakiranje od 680 g.Ostala pakiranja meda možete pronaći u maloprodaji.

63.00 kn

Neto
680 g / 450 g

MEDO-FLOR d.o.o., Vodovodna I odvojak 7, 10253 Donji Dragonožec, Hrvatska, EU.

Zemlja podrijetla
Hrvatska

Za dodatne informacije naši savjetnici vam stoje na raspolaganju.

JESTE LI ZNALI?

Za razliku od drugih vrsti medova medljikovac ne nastaje od nektara cvijeća. On se dobiva iz medne rose i “sokova” drveća bjelogorične šume. Pčele uzimaju mednu rosu s bilja, najčešće bukve i vrbe, te je u svom probavnom traktu pretvaraju u med. Izrazito je tamne boje. Bogat je željezom i mineralima.

KRISTALIZACIJA MEDA

Kristalizacija meda (oblik, vrijeme…) razlikuje se ovisno o sorti meda. Kristalizacija je ništa drugo nego prirodni proces usporediv s procesom pretvaranja vode u led. Kristalizirani med ujedno je neosporna potvrda njegove prirodnosti. Proces dekristalizacije vrlo je jednostavan. Staklenku s medom stavite na određeno vrijeme na neko toplije mjesto (radijator…) ili je uronite u toplu vodu (do 45°C). Na taj će se način med postepeno vratiti u tekuće stanje i pri tome u potpunosti zadržati svoju kvalitetu. Med medljikovac kristalizira na način da postane ispunjen sitnim kristalima žuto sive boje.

MALOPRODAJNA MJESTA

Ukoliko niste u mogućnosti kupiti ili proizvod nije dostupan u Medo-flor web dućanu isti možete kupiti i u slijedećim prodavaonicama: Pčelaraska centrala (Dolac, Zagreb).

1
    1
    Vaša kartica
    MEGA PAKET ZA ODRASLE
    1 X 169.00 kn = 169.00 kn