Med bagrem 680 g

Kategorije: , ,

Kratki opis:

Med svijetle boje, blagog i ugodnog okusa zbog kojeg se preporuča i za djecu.


Ostala pakiranja meda možete pronaći u maloprodaji.

6.50 

Neto težina:  680 g

Proizvođač i odgovoran za RH
MEDO-FLOR d.o.o., Donjodragonoška cesta 1A, Odra, 10257 Brezovica, Hrvatska, EU.

Zemlja podrijetla
Mješavina meda iz država članica EU i meda iz država koje nisu članice EU.

Nutritivna deklaracija na 100 g: energija 1394kJ (328 kcal); masti: 0,0 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,0 g; ugljikohidrati 80,9 g; od kojih šećeri 68,6 g; bjelančevine 1,1 g; sol 0,02 g.

Uvjeti čuvanja
Na sobnoj temperaturi.

Dekristalizacija: grijanjem na temperaturi do 40° C.

Najbolje upotrijebiti do
Proizvod koji kupite putem ovog web shopa imati će rok trajanja minimalno 2 godine izuzev promotivnih prodaja kod kojih će to biti navedeno.

Za dodatne informacije naši savjetnici vam stoje na raspolaganju na tel +385 1 6215 056/057.

JESTE LI ZNALI?

Med bagrem dobiven je od cvijeta stabla bagrema. Svijetle je boje. Najprozirniji je od svih vrsta medova. Slabog je mirisa i blagog ugodnog okusa stoga se preporuča i za djecu. Pruža osjećaj umirujućeg djelovanja. Med bagrem u narodu zvan je i Med akacia. Svaki prirodni med se kristalizira.

KRISTALIZACIJA MEDA

Kristalizacija meda (oblik, vrijeme…) razlikuje se ovisno o sorti meda. Kristalizacija je ništa drugo nego prirodni proces usporediv s procesom pretvaranja vode u led. Kristalizirani med ujedno je neosporna potvrda njegove prirodnosti. Proces dekristalizacije vrlo je jednostavan. Staklenku s medom stavite na određeno vrijeme na neko toplije mjesto (radijator…) ili je uronite u toplu vodu (do 45°C). Na taj će se način med postepeno vratiti u tekuće stanje i pri tome u potpunosti zadržati svoju kvalitetu. Kristalizacija Med bagrem je jako, jako spora i on ostaje dugo u tekućem stanju. Pri kristalizaciji postaje bijel, mutan, sitnozrnast i podsjeća na snijeg. Na policama dućana rijetko kada će se naći Med bagrem kristaliziran u potpunosti odnosno da baš podsjeća na snijeg jer se Med bagrem kristalizira i do 3 godine.

MALOPRODAJNA MJESTA

Ukoliko niste u mogućnosti kupiti ili proizvod nije dostupan u Medo-flor web dućanu isti možete kupiti i u slijedećim prodavaonicama: Konzum, Kaufland, Brodokomerc Nova (područje Rijeke), Trgovina Krk (Krk).

0
    0
    Vaša kartica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu