Med bagrem 300g

Kategorije: , ,

Kratki opis:

Med svijetle boje, blagog i ugodnog okusa zbog kojeg se preporuča i za djecu.


Ostala pakiranja meda možete pronaći u maloprodaji.

3.95  (29.76 kn)

MEDO-FLOR d.o.o., Vodovodna I odvojak 7, 10253 Donji Dragonožec, Hrvatska, EU.

Zemlja podrijetla
Mješavina meda iz država članica EU i meda iz država koje nisu članice EU.

Proizvod koji kupite putem ovog web shopa imati će rok trajanja minimalno 2 godine izuzev promotivnih prodaja kod kojih će to biti navedeno.

Za dodatne informacije naši savjetnici vam stoje na raspolaganju.

JESTE LI ZNALI?

Med bagrem dobiven je od cvijeta stabla bagrema. Svijetle je boje. Najprozirniji je od svih vrsta medova. Slabog je mirisa i blagog ugodnog okusa stoga se preporuča i za djecu. Pruža osjećaj umirujućeg djelovanja. Med bagrem u narodu zvan je i Med akacia. Svaki prirodni med se kristalizira.

KRISTALIZACIJA MEDA

Kristalizacija meda (oblik, vrijeme…) razlikuje se ovisno o sorti meda. Kristalizacija je ništa drugo nego prirodni proces usporediv s procesom pretvaranja vode u led. Kristalizirani med ujedno je neosporna potvrda njegove prirodnosti. Proces dekristalizacije vrlo je jednostavan. Staklenku s medom stavite na određeno vrijeme na neko toplije mjesto (radijator…) ili je uronite u toplu vodu (do 45°C). Na taj će se način med postepeno vratiti u tekuće stanje i pri tome u potpunosti zadržati svoju kvalitetu. Kristalizacija Med bagrem je jako, jako spora i on ostaje dugo u tekućem stanju. Pri kristalizaciji postaje bijel, mutan, sitnozrnast i podsjeća na snijeg. Na policama dućana rijetko kada će se naći Med bagrem kristaliziran u potpunosti odnosno da baš podsjeća na snijeg jer se Med bagrem kristalizira i do 3 godine.

MALOPRODAJNA MJESTA

Ukoliko niste u mogućnosti kupiti ili proizvod nije dostupan u Medo-flor web dućanu isti možete kupiti i u slijedećim prodavaonicama: Konzum, Kaufland, Brodokomerc Nova (područje Rijeke), Trgovina Krk (Krk).

0
    0
    Vaša kartica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu