Med cvjetni 680g

Kategorije: , ,

Kratki opis:

Med bogatog okusa, odličan za svakodnevnu upotrebu, dobiven iz tisuću cvjetova livade i grmolikog bilja.

 

4.65 

Proizvođač i odgovoran za RH
MEDO-FLOR d.o.o., Donjodragonoška cesta 1A, Odra, 10257 Brezovica, Hrvatska, EU.

Zemlja podrijetla
Mješavina meda iz država članica EU i meda iz država koje nisu članice EU.

Nutritivna deklaracija na 100 g: energija 1394kJ (328 kcal); masti: 0,0 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,0 g; ugljikohidrati 80,9 g; od kojih šećeri 68,6 g; bjelančevine 1,1 g; sol 0,02 g.

Uvjeti čuvanja
Na sobnoj temperaturi.

Dekristalizacija: grijanjem na temperaturi do 40° C.

Najbolje upotrijebiti do
Proizvod koji kupite putem ovog web shopa imati će rok trajanja minimalno 2 godine izuzev promotivnih prodaja kod kojih će to biti navedeno.

Za dodatne informacije naši savjetnici vam stoje na raspolaganju na tel +385 1 6215 056/057.

JESTE LI ZNALI?

Med cvjetni dobiven iz tisuću cvjetova livade i grmolikog bilja (poliflorni, višecvjetni med) i upravo zato sadrži puno vrsta peludi. Bogatog je okusa te se preporuča za svakodnevnu upotrebu zbog raznolikosti sastava i prihvatljive cijene. “Hrana se konzumira zbog metaboličke aktivnosti, rasta i zdravog življenja. Redovita konzumacija meda, kao i ostale hrane, daje sve ove prednosti. Med je cjelovit obrok.” = citat sa www.nutritionandmetabolism.com Med cvjetni u narodu je popularno zvan “Med livada”. Svaki prirodni med se kristalizira.

KRISTALIZACIJA MEDA

Kristalizacija meda (oblik, vrijeme…) razlikuje se ovisno o sorti meda. Kristalizacija je ništa drugo nego prirodni proces usporediv s procesom pretvaranja vode u led. Kristalizirani med ujedno je neosporna potvrda njegove prirodnosti. Proces dekristalizacije vrlo je jednostavan. Staklenku s medom stavite na određeno vrijeme na neko toplije mjesto (radijator…) ili je uronite u toplu vodu (do 45°C). Na taj će se način med postepeno vratiti u tekuće stanje i pri tome u potpunosti zadržati svoju kvalitetu. Med cvjetni se kristalizira na način da postane gust i pretvori se u “kristale” koji nisu šećer, iako tako izgledaju. U procesu kristalizacije Med cvjetni znatno promijeni svoju boju. Od smeđe boje kada je tekuć on postane svijetlo smeđo žute boje, skoro krem boje, kada je kristaliziran u potpunosti.

MALOPRODAJNA MJESTA

Ukoliko niste u mogućnosti kupiti ili proizvod nije dostupan u Medo-flor web dućanu isti možete kupiti i u slijedećim prodavaonicama: Konzum, Kaufland, Brodokomerc Nova (područje Rijeke), Trgovina Krk (Krk).

0
    0
    Vaša kartica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu