Med velebitsko – dalmatinski

Kratki opis:

Med dobiven iz različitih vrsta cvjetova aromatičnog bilja velebitsko-dalmatinskih livada i proplanaka.


U web shopu je dostupno pakiranje od 680 g. Ostala pakiranja meda možete pronaći u maloprodaji.

63.00 kn

Nema na zalihi

Neto
680 g

MEDO-FLOR d.o.o., Vodovodna I odvojak 7, 10253 Donji Dragonožec, Hrvatska, EU.

Zemlja podrijetla
Hrvatska

Za dodatne informacije naši savjetnici vam stoje na raspolaganju.

JESTE LI ZNALI?

Med velebitsko dalmatinski dobiven je iz različitih vrsta cvjetova (poliflorni, višecvjetni med) aromatičnog bilja velebitsko-dalmatinskih livada i proplanaka (drača, planika, vrijes, kadulja…). Aromatičnog je mirisa i okusa prihvatljivog za sve. Po mnogim karakteristikama i kvaliteti sličan je kaduljinom medu.

KRISTALIZACIJA MEDA

Kristalizacija meda (oblik, vrijeme…) razlikuje se ovisno o sorti meda. Kristalizacija je ništa drugo nego prirodni proces usporediv s procesom pretvaranja vode u led. Kristalizirani med ujedno je neosporna potvrda njegove prirodnosti. Proces dekristalizacije vrlo je jednostavan. Staklenku s medom stavite na određeno vrijeme na neko toplije mjesto (radijator…) ili je uronite u toplu vodu (do 45°C). Na taj će se način med postepeno vratiti u tekuće stanje i pri tome u potpunosti zadržati svoju kvalitetu. Med velebitsko-dalmatinski kristalizira na način da postane srednje sitni kristali žute boje.

MALOPRODAJNA MJESTA

Ukoliko niste u mogućnosti kupiti ili proizvod nije dostupan u Medo-flor web dućanu isti možete kupiti i u slijedećim prodavaonicama: Konzum, Kaufland, Brodokomerc Nova (područje Rijeke), Trgovina Krk (Krk).

0
    0
    Vaša kartica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu