Kolač medenjak

lip 3, 2015 | Deserti, Recepti

Pčelica kuharica ovih je blagdana pripremila kolač za prste polizati. Uz šalicu toplog mlijeka, kave, čaja i Kolač medenjak jutra, pauza na poslu ili pak vikend druženje je slađe.

Ingredients

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 150 g maslaca
  • 200 g
  • 100 g brašna
  • 50 g gustina
  • 50 g mljevenog keksa
  • 180 g jogurta
  • 2 žlice kakaa
  • 1 žlice cimeta
  • 1 žlice klinčića
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica ruma
  • 4 žlice marmelade

Instructions

  • Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.
  • Žumanjke, vanilin šećer i mekani maslac izmiješati do pjenaste smjese.
  • Dodati med i dalje miješati do glatke smjese.
  • Umiješati otopljenu čokoladu.
  • U zasebnoj posudi izmiješati brašnaste sastojke: brašno, gustin, kakao, cimet i usitnjene klinčiće.
  • Brašnaste sastojke, kekse i rum dodati prethodnoj smjesi.
  • Sve dobro izmiješati.
  • Snijeg od bjelanjaka dodati smjesi polako ga umješavajući. Tijesto uliti u pleh za pečenje (20×30).
  • Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC otprilike 15 minuta.
  • Kad je pečeno, tijesto potpuno ohladiti (ostaviti u plehu da se ohladi).
  • Zatim tijesto prerezati na pola i premazati marmeladom (po želji), preklopiti drugom korom i ostaviti na hladnom. Ukrasiti štaubom ili glazurom od čokolade.

Možda vam se još svidi…

Torta od mrkve

Torta od mrkve

Torta od mrkve TIJESTO 350 g cvjetnog meda MEDO-FLOR 100 ml ulja 3 jaja 300 g crnog brašna (brašna...

0
    0
    Vaša kartica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu