Pčelica kuharica ovih je blagdana pripremila kolač za prste polizati. Uz šalicu toplog mlijeka, kave, čaja i Kolač medenjak jutra, pauza na poslu ili pak vikend druženje je slađe.
Ingredients
- 100 g čokolade za kuhanje
- 150 g maslaca
- 200 g
- 100 g brašna
- 50 g gustina
- 50 g mljevenog keksa
- 180 g jogurta
- 2 žlice kakaa
- 1 žlice cimeta
- 1 žlice klinčića
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica ruma
- 4 žlice marmelade
Instructions
- Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.
- Žumanjke, vanilin šećer i mekani maslac izmiješati do pjenaste smjese.
- Dodati med i dalje miješati do glatke smjese.
- Umiješati otopljenu čokoladu.
- U zasebnoj posudi izmiješati brašnaste sastojke: brašno, gustin, kakao, cimet i usitnjene klinčiće.
- Brašnaste sastojke, kekse i rum dodati prethodnoj smjesi.
- Sve dobro izmiješati.
- Snijeg od bjelanjaka dodati smjesi polako ga umješavajući. Tijesto uliti u pleh za pečenje (20×30).
- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC otprilike 15 minuta.
- Kad je pečeno, tijesto potpuno ohladiti (ostaviti u plehu da se ohladi).
- Zatim tijesto prerezati na pola i premazati marmeladom (po želji), preklopiti drugom korom i ostaviti na hladnom. Ukrasiti štaubom ili glazurom od čokolade.