Torta od mrkve

pro 19, 2024 | Deserti

Torta od mrkve

TIJESTO

350 g cvjetnog meda MEDO-FLOR

100 ml ulja

3 jaja

300 g crnog brašna (brašna za kruh, tip 1100)

1/2 žličice soli

2 žličice cimeta

1 žličica sode bikarbone ili 1 prašak za pecivo

1 žličica tekućeg vanil ekstrakta (može i mljevena vanilija)

500 g naribane mrkve

1 šaka mljevenih oraha / badema / ljesnjaka

1 šaka suhih gorožđica

NADJEV

400 g krem sira (npr. Philadelphija)

100 g omekšanog masalaca (maslac ostavite na sobnoj temperaturi ili kratko zagrijte u mikrovalnoj pećnici)

100 g cvjetnog meda MEDO-FLOR

PRIPREMA

1.Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva i namastite kalup za tortu (23 cm) s maslacem.

2. Zamiješajte mikserom jaja, med, ulje i vanilija ekstrakt.

3. U zasebnoj posudi sjedinite praškaste sastojke: brašno, cimet, sodu i sol te sve skupa ručno sjedinite s prvim dijelom smjese.

4. Zatim dodajte mrkvu, orašaste plodove i grožđice te ih polagano ručno umiješajte u smjesu.

5. Dobivenu smjesu podijelite u dva dijela (pomoću vage izvažite da svaki dio bude isto težak) i ispecite dva tijesta, svako zasebno. Tijesta se peku otprilike 30 – 40 minuta (kada mislite da je gotovo probodite čakalicom tijesto i ako se smjesa ne lijepi za čačkalicu tijesto je gotovo).

6. Ostavite tijesta da se ohlade. Kada se ohlade na prvo tijesto stavite nadjev. Zatim poklopite s drugim tijestom i cijelu tortu premažite nadjevom. Ukrasite po želji (s orašidima ili ukrasima za kolače).

Dobar tek!

Možda vam se još svidi…

Sladoled s medom

Sladoled s medom

Domaći sladoled puninom okusa teško se može mjeriti s kupovnim. Naša nona nam je radila domaći sladoled sličan ovome i...

0
    0
    Vaša kartica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu