Pita od jabuka s medom

srp 19, 2024 | Deserti, Doručak

Donosimo vam recept za mirisnu pitu od jabuka s medom, za cijelu obitelj. Poslužiti je možete i s kuglicom sladoleda ili šlagom. Ili pak s čašom jogurta za doručak.

TIJESTO / KORA

400 g oštrog brašna

3 žlice kiselog vrhnja

200 g margarina ili maslaca

1 jaje

40 g šećera u prahu

20 g meda (najbolje Med cvjetni ili Med baranjski)

1 prašak za pecivo

malo soli i naribana korica limuna

NADJEV

5-6 jabuka

30 g šećera

40 g cvjetnog meda

prstohvat cimeta

limunova korica i sok

15 kg grožđica i malo ruma (može i bez toga ako ne volite grožđice) ili narezanih oraha

1. Grožđice natopite u malo ruma i pustite da odstoje.

2. Od svih sastojaka zamijesite tijesto, podijelite na 2 jednaka dijela i stavite u hladnjak na 30 minuta. 

3. Jabuke ogulite i naribajte. Dodajte im limunovu koricu, šećer, cimet, med i grožđice/orahe pa sve dobro promiješajte, ostavite da malo odstoji i zatim ocijedite. Probajte nadjev pa mu po potrebi dodajte još meda/šećera.

4. Prvu polovicu tijesta razvaljajte pa stavite u okrugli lim za pite (promjer 26 cm) i pokrijte ju nadjevom. Zatim razvaljajte drugu polovicu i prebacite na nadjev. Prije pečenja dobro izbockajte gornju koru s vilicom. Peći 35 min u zagrijanoj pećnici na 200 C.

5. Ohlađeni kolač pospite sa štaub šećerom.

Dobar tek!

Možda vam se još svidi…

Torta od mrkve

Torta od mrkve

Torta od mrkve TIJESTO 350 g cvjetnog meda MEDO-FLOR 100 ml ulja 3 jaja 300 g crnog brašna (brašna...

Sladoled s medom

Sladoled s medom

Domaći sladoled puninom okusa teško se može mjeriti s kupovnim. Naša nona nam je radila domaći sladoled sličan ovome i...

0
    0
    Vaša kartica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu