Medene ružice tako mirisne da bi i pčelice rado sletjele na njih.
Ingredients
- 1 paket lisnatog tijesta
- 3 žlice meda (prepručamo Med cvjetni Medo-flor)
- 5 žlica koštuničavog voća po želji (preporučamo orahe) ili ribane jabuke
Instructions
- Razvaljajte tijesto na pravokutni oblik (otprilike 20×30cm). Med zagrijte (ne iznad 40ºC) tako da bude što više tekući. Med namažite u tankom sloju po tijestu. Zatim ravnomjerno posipajte mljeveno koštuničavo voće ili ribane jabuke (ne na gusto).
- Pažljivo zarolajte tijesto u roladu. Zatim izrežite roladu na kolutove debljine otprilike 1 – 1,5 cm i položite kolutove – ružice na papir za pečenje.
- Pecite na 190-200°C otprilike 10-15 min pazeći da vam ne zagore (med koji će curiti na donju stranu mogao bi se zagoriti).
- Ako ste na med stavili jabuke pečene ružice možete (po želji) malo posuti s cimetom.