Purica u marinadi s medom

lip 21, 2015 | Recepti, Ručak i večera

Oduševite goste novom dimenzijom tradicionalnog recepta!

Ingredients

  • 1,5 žličice mljevenog đumbira
  • 0,5 žličice bijelog luka u prahu
  • 0,5 žličice ljute paprike u prahu
  • 2 žlice Med Medo-flor cvjetni
  • 4 žlice ulja
  • 4 žlice soja umaka
  • 3 žlice kečapa
  • 3 žlice vode

Instructions

  • Napravimo marinadu od 1,5 žličice mljevenog đumbira, 0,5 žličice bijelog luka u prahu, 0,5 žličice ljute paprike u prahu, 2 žlice Medo-flor Med cvjetni, 4 žlice ulja, 4 žlice soja umaka, 3 žlice kečapa i 3 žlice vode. Puricu nasoliti, premazati marinadom te staviti u zatvorenu posudu i hladnjak preko noći. Meso peći u dubokom protvanu na 180-200°C toliko dugo koliko je meso teško (primjerice ako je purica od 2,5 kg treba se peći 2,5 sata). Marinada se može koristiti za bilo koju vrstu mesa.

Možda vam se još svidi…

0
    0
    Vaša kartica
    Vaša kartica je praznaPovratak na tržnicu